Däckhotell

Spara pengar, tid och utrymme – förvara däcken hos oss.

För att öka livslängden på dina däck är det viktigt att de blir förvarade på rätt sätt. Och under förvaringstiden bör man även utföra visst underhåll för att säkerställa däckets fortsatta kvalitet. Annars finns risken att däcken åldras, och slits ut mycket fortare när de används.

Innan vi förvarar däcken bör man först tvätta dem noggrant, både för att undvika rost och att till exempel vägsalt försämrar kvaliteten på gummit & fälgen.

När du förvarar dina hjul hos oss så ingår det skifte av hjul på bilen, tvätt av hjulen innan dom läggs in på förvaring, samt ockopelär besiktning av hjulen där vi kontrollerar mönsterdjup samt ålder på däcken från tillverkningen, skulle det vara något fel på däcken så meddelar vi dig i god tid innan det dags för skifte så vi hinner förbereda hjulen.

Spara pengar på att förvara däcken på vårt däckhotell

Ja, då dina däck ligger hos oss på förvaring så kontrollerar vi slitage samt ålder på däcken, skulle däcken vara snedslitna så beror detta på att något är defekt på bilen, t ex någon styrled eller bussning då tar vi in bilen och noggrant kontrollerar fram & bakvagn dock räcker oftast med ett 4-hjulsinställning av fordonet då bussningar ”mattas” av och då justerar man hjulvinklarna enbart, detta resulterar även i minskat bränsle ekonomi då rullmotståndet minskar med korrekt hjulinställning.

Läs mer om 4-hjulsmätning på sidan hjulinställning

Väljer man att balansera hjulen vid skifte så sparar man livslängden på din bil vad som gäller chassidetaljer, exempelvis styrleder, hjullager, bussningar osv, då det uppstår slitage på däcken så per automatik uppstår det obalans i hjulen.